PHOTO-2019-12-01-14-32-44.jpg

Batucada

 • Nens i nenes d’Infantil, Primària i ESO i les seves famílies, associades a l’AFA.
  • NOU!!! Sessió d’iniciació: dijous de 18.30h. a 19.15h. 
  • Sessió Avançada: dijous de 19.00h. a 20.00h.

  Els grups d’iniciació i avançats coincidiran en el temps i tothom i totes les famílies poden anar a les 2 sessions.

 • Aquesta activitat es reealitza a la Sala Pare Coll de l’escola de forma habitual.
 • Quan es dugui a terme la participació en els diversos actes festius, com per exemple les festes del barri, Carnestoltes, festes de Santa Eulàlia,…. l’activitat es durà a terme en horaris i ubicacions diferents, informant amb suficient antelació.
 • La Galeta Percussió
 • A nivell cognitiu: millorar la capacitat de concentració, així com la memòria i diverses àrees relacionades amb el pensament lògic-matemàtic.
 • A nivell motriu i fisiològic: treballar la coordinació motriu al haver de seguir el ritme de la peça interpretada, no només amb l’instrument sinó també amb la coreografia que es desenvolupa.
 • A nivell social: Els moments que compartim d’oci en família són una excel·lent oportunitat com a pares i mares per afavorir el desenvolupament saludable dels nostres fills. Els moments que els pares dediquen a relacionar-se amb els petits d’una forma lúdica, relaxada i genuïna són el millor entorn que podem crear per potenciar el desenvolupament infantil en totes les seves àrees. La Batucada permet no només compartir una activitat amb el nostres fills sinó també relacionar-nos amb famílies d’altres cursos.

Hi ha múltiples estudis sobre neurociència i pràctica musical que avalen els beneficis de  tocar un instrument. Alguns dels beneficis més significatius són:

 • Al exercitar la nostra capacitat de concentració les nostres habilitats cognitives s’incrementen. Sentirem major facilitat per estar concentrats i durant més temps. Per tant, tindrem més capacitat per a la resolució de problemes.
 • Durant les classes de percussió es treballa la memòria, a l’aplicar els diferents exercicis rítmics. Això estimula àrees cerebrals que tenen relació amb el pensament lògic-matemàtic. També practicant percussió activem àrees de cervell relacionades amb habilitats del llenguatge. 
 • D’altra banda, en aquest expressar entren en joc altres àrees de cervell més relacionades amb la creativitat i la intuïció. D’aquesta manera tocar percussió es converteix en un excel·lent entrenament perquè el nostre cervell treballi integralment, amb moltes àrees en interrelació. Sent així, no és d’estranyar que molta gent descrigui experiències de gaudi i una sensació que “tot quadra” quan tocant amb més gent es donen moments de connexió intensa amb la resta de el grup.
 • Un altre dels beneficis que aporta aprendre a tocar percussió té a veure amb aquest compartir en grup. Cada trobada suposa una oportunitat per avançar en les nostres habilitats socials. Tocar percussió en si implica millorar la nostra capacitat d’escolta i d’expressió. Aquests valors són molt importants per millorar les relacions amb el nostre entorn. Fer música en grup és una oportunitat perfecta per gaudir co-creant. 
 • No es tracta de fer-ho millor que ningú, més aviat d’ajudar-nos els uns als altres per anar creixent i avançant individualment i com a grup.

 

Totes les famílies poden anar a les 2 sessions (1h30min) encara que en la sessió d’iniciació es prioritzara la familiarització amb els instruments per tots aquells que creguin que ho necessitin i  la sessió avançada es prioritza l’aprenentatge de nous temes per el repertori de batucada.

 • 1 dia a la setmana 30€/mes per família (el proveïdor aporta tot el material necessari per tal de reealitzar l’activitat)
Reprodueix vídeo
clipboard-check

Gestionar l’alta de l’activitat

Formulari disponible a la web del AFA. En cas de no poder accedir-hi, contacteu directament amb la vocalia.
clipboard-alert

Gestionar la baixa de l’activitat

Formulari de la web de l'AFA.

Notícies Batukada