Bidons

Aprenem en Verd

Aquesta vocalia de l'AFA és un nou projecte que vol promoure la implicació de les famílies i l'alumnat en petites activitats i projectes per a millorar l'entorn ambiental en el mon actual. L'Escola ja disposa de projectes i responsables per a dinamitzar diverses iniciatives, i per tant, l'objectiu de l'AFA en aquesta subcomissió és donar continuïtat i promoure la consciència en sostenibilitat entre les famílies.

Projecte No em Ratllis (NER)

És un projecte de l’AFA en conjunt amb l’escola i per tant, per poder-hi participar és obligatori estar al corrent de la quota de l’AFA.

Aquest projecte es va iniciar al curs 2000-2001 i ha estat un gran èxit!!. Gràcies a la col·laboració de totes les famílies, l’Equip Directiu i el Professorat, aquest projecte ha anat creixent durant aquests anys. És un projecte social i sostenible i, també de gran estalvi econòmic a les famílies. Què fa l’AFA? El que fem és identificar els llibres escolars, amb la supervisió de la Direcció de l’Escola, que poden tenir més d’un sol ús (és a dir, que el llibre pot tenir continuïtat a l’any següent). Aquests llibres, porten un control amb etiquetes, és diuen que estant “socialitzats” i s’allarga el seu ús a un màxim de 3 anys.

Bocandrolls

Promou en els nens valors addicionals com ara l’ús i respecte als llibres (cuiden molt els llibres!!), reutilització de material i d’estalvi familiar. Per a dur a terme aquest projecte social, és necessari revisar tot el material un cop l’any i avaluar els seu bon estat. A finals de l’últim trimestre, sol·licitem a les famílies la cessió dels llibres socialitzats i a la vegada una ajuda en la revisió del material socialitzat. Gràcies a la implicació de tots, com a exemple, les famílies han pogut estalviar només al curs 2020-2021 un total de 45.000€ (depenent del curs, l’estalvi és diferent; però estem en una mitjana de 90€/nen-a d’estalvi en llibres).

L’AFA vol fomentar a les famílies, la reducció de residus i residus d’envàs, encara que sigui amb petita escala. Un dels exemples són la compra i distribució de boc’n rolls per a reduir l’envol call dels entrepans i ampolles d’aigua, per a reomplir amb aigua de la font.

Recentment, l’AFA està treballant per a ampliar i donar suport a les iniciatives escolars.  Ens queda molt a compartir!!

Poseu-vos en contacte amb nosaltres al correu

Si tens algun dubte o proposat, envia’ns un correu al mail de la vocalia [email protected]

Per a temes específics de NER, envieu correu a [email protected]

Notícies Aprenem en Verd