Projecte Patis, un procés participatiu. Família i escola somien plegades

El Projecte Patis va sorgir de la proposta de l’AFA de la possibilitat de fer una aportació econòmica per a l’escola gràcies a l’estalvi d’anys de quotes aportades per famílies actuals de l’escola i d’altres que ja no formen part de l’AFA. Després d’identificar necessitats i prioritzar-les es va acordar que aquest curs s’iniciaria un procés participatiu amb tota la Comunitat escolar per recollir necessitats i somnis de tots i totes. L’aportació de l’AFA va ser aprovada per l’Assemblea de l’AFA unànimement. 

Durant el mes de setembre els infants i joves de l’escola han estat reflexionant sobre els usos dels espais de lleure i les seves possibilitats. Les sessions del Projecte Patis han estat dinamitzades per l’equip docent que també ha estat fent aportacions i reflexionant sobre possibles transformacions. 

El passat 1 d’octubre més d’una seixantena de pares i mares  van participar d’una dinàmica preparada i conduïda per famílies i mestres. 

En un primer moment es va fer una observació del pati gran i la terrassa del segon pis. Tot seguit es van dividir en tres grups i a partir d’una dinàmica amb l’aliança d’eines digitals i post-it es van generar moltes propostes. L’objectiu va ser buscar idees per crear espais per a tothom, per a totes les edats, vetllant pels interessos d’infants i joves;  tenint presents les activitats que s’hi fan tant en horari lectiu com en horari extraescolar. Es va treballar amb mentalitat d’abundància creant una mirada positiva i de respecte vers a totes les propostes. 

El Projecte Patis va ser un èxit de participació i va permetre generar sinergies per avançar a enfortir els vincles de la Comunitat. 

El pas següent és sintetitzar  les necessitats i propostes fetes per tota la Comunitat que es compartirà amb un equip expert en patis escolars per orientar-nos a definir les actuacions que es puguin ajustar a la nostra escola i poder concretar-les amb pressupostos i un projecte tècnic. 

La vinculació de l’AFA amb els projectes d’escola sempre ha estat molt alta i després de tres cursos truncats per la COVID el Projecte Patis és una oportunitat per continuar fent créixer la Comunitat, cercar noves sinergies i decidir plegats noves transformacions en benefici dels infants i joves de l’escola.  

Gràcies a tots els que ja heu participat en el camí que estem fent plegats. 

Junts arribem més lluny!

#TotsSomAFA

CreaEscola Quality Certificate for Education Website